Granola in twee varianten

Granola is perfect te combineren met noten en zaden. We hebben twee combinaties voor je op een rijtje gezet.

 

Granola met amandelen

  • granola
  • 150 g gepelde amandelen
  • 150 g gedroogde vruchten en noten: gedroogde bosbessen, cashewnoten en gezouten pinda’s
  • 10 g gepelde hazelnoten
  • lijnzaad
  • 70 g rietsuiker
  • 80 ml vloeibare honing
  • 50 ml olijfolie
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 180 g havervlokken

 

Granola met cranberry

  • 4 el gedroogde cranberry’s
  • 60 g rozijnen
  • 40 g cashewnoten
  • 40 g zonnebloempitten
  • 3 el pompoenzaad
  • 400 g havervlokken
  • ½ vanillestokje
  • 60 g kokosvlokken
  • 3 el boter
  • 3 el honing
  • 3 el water

 

Eens je alles gemengd hebt, bak je het mengsel op een bakplaat in de oven op 150 graden ongeveer 30 min. Roer regelmatig om tot de noten krokant bruin zijn. Je kunt granola lang bewaren dus aarzel zeker niet om grote porties te maken. Voeg bij het ontbijt nog wat gedroogd fruit, yoghurt of honing toe en je start je dag goed!

EET GOED, VOEL JE GOED

Koop hier uw ingrediënten

Hazelnoten

Vanaf € 3,50

Speciale prijs € 2,50

Kaneelpoeder 55 gram

€ 0,99

Vanille stokje

€ 1,49

Niet op voorraad