Quinoa met ra­dijs, drui­ven en no­ten

De pittige radijs vormt een spannend contrast met de zoete druiven. Nog wat pecannoten voor de bite en smakelijk eten maar!

 

Ingrediënten

  • 70 g pecannoten
  • 200 g gorgonzola
  • 275 g quinoa (pak)
  • 200 g verse doperwten
  • 300 g fijne tuinbonen (diepvries, ontdooid)
  • 1 bos radijs
  • 250 g pitloze rode druiven (bak à 500 g)
  • 2 limoenen (schoongeboend)
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 2 el wittewijnazijn

 

1. Hak de pecannoten grof en verkruimel de gorgonzola. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.Kook de doperwten 9 min. in water. Dubbeldop ondertussen de tuinboontjes. Doe de doperwten en tuinboontjes in een grote kom.

2.Snijd de radijs in plakjes. Halveer de druiven in de lengte en doe ze bij de groenten. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp, sap, de olie, honing en azijn in een kom tot een dressing. Voeg peper toe. Schep de quinoa en dressing door de groenten. Verdeel de noten en gorgonzola erover.

Tip: Gebruik de rest van de druiven in een geitenkaassalade.

 

 

Koop direct de ingrediënten